aslında stand kur'an kesin bir biçimde reddetmiyor, derine inmek lazım, öyle bir yerde ayrıntı varki sadece görebilen gözlere gözüküyor
örnek mi
Şimdi Kur’an’da “Rabbimiz bizi iki defa öldürdün, iki defa dirilttin. Bir üçüncüsüne imkan yok mu?” diyorlar. Cenab-ı hak da “Hayır bu kadar” diyor. “Bundan sonrasını cehennemde tamamlarsınız” O ayette diyor ki ordaki ölüm, işte bu Bakara 28 dekini, oradaki ölüm dünyaya gelmeden önceki haldir.
mesela ilgili Kur’an ayeti: “Dediler: “Rabbimiz! Bizi iki kez öldürdün, iki kez dirilttin. Artık günahlarımızı itiraf ettik. Buradan çıkmak için bir yol daha var mı?” Mümin 11.
Bakara 28. ayet: “Allah’a nasıl nankörlük ediyorsunuz?! Siz ölülerdiniz, O sizi diriltti. Sizi yine öldürecek ve sonra diriltecektir. Nihayet O’na döndürüleceksiniz.”
Bir defa ölümden söz etmek için hayata gelmiş olmak lazım ki öleceksiniz. Dünyaya gelmemiş bir varlığın ölümünden hem de iki defa, üç defa söz edilir mi?
oraya dikkat edin ayete bizi iki kez dirilttin sonra iki kez öldürdün demiyor, iki kez öldürdün 2 kez dirilttin diyor, yani öldürmek için önce diriltmek gerekir ki bizi öldürdün sonra diriltin diyebilsin, ayet arasında çok ince bir anlam daha var.
“Emettenesneteyni ve ahyeytenesneteyni – bizi iki defa öldürdün iki defa dirilttin” diyor. Dünyaya gelmemiş varlığın ölümünden söz edilir mi? Dünyaya gelecek, ölecek, bir daha gelecek, bir daha ölecek, onu diyor Kur’an.
kimisi diyorki oradaki ölü hal “O ana rahmindeki durumudur da ordan değil”. Ana rahmindeki cenin ölü müdür ?

ölümden söz etmek için dünyaya gelmek lazım
ek olarak 5 yaşında ölenle 50 yaşında ölen , doğarken ölenle 100 yaşında ölen bir mi, nerede adalet ? ozaman adalettende söz edemeyiz
Kur’an’ı Kerim reenkarnasyona açık ifadeler taşımaktadır, otuza yakın ayet var. Ama hüküm veremeyiz çünkü müteşabihtir yani Yoruma açık demektir, Ahiret inancını bir iman olarak koruruz, onun izahı sadedinde reenkarnasyon da devrede olabilir bir ihtimaldir deriz. Bu kadar.
ama kesinlikle yoktur dememek lazım vardırda dememek bir seçenek olduğu gbi